Rehellisesti tyylikästä ongelmanratkaisua. Tehdään mahdollisuuksista totta. Inspiraatiota matkalla unelmiin.

Työelämä

Minkä ikäinen on liian vanha vaihtamaan alaa? 🤔

Sanotaan, että 50 -vuotiaan työnsaantimahdollisuudet ovat huomattavasti heikommat kuin esimerkiksi 30 -kymppisenä. Useampi tuttavani on sanonut, että kun ei millään meinaa löytää töitä ja kyseessä siis minun ikäisiä tai hiukan vanhempia.

Toisaalta sanotaan, että on työvoimapula. Eikö silloin nimenomaan olisi järkevä käyttää sitä koko potentiaalia mitä tässä kansassa on? Jos kerran ihminen haluaa töihin ja ei saa töitä niin onko vika työpaikalla vai ihmisessä itsessään? Varmaan kumpaakin. Ehkä haetaan vääränlaisia paikkoja tai ehkä työpaikalla jaotellaan työtehtävät vanhojen kaavojen mukaisesti eikä uskalleta rikkoa niitä. Syitä on varmasti monia.

Uskon, että kaikille löytyy töitä. Kysymys on vain työtehtävien organisoinnista oikein työpaikoilla, lisäkoulutuksesta ja asenteiden muutoksesta. Tulevaisuudessa meillä tuskin on varaa siihen, että kotona seisoo tumput suorana hyvinvoiva keski-ikä, joilla olisi vielä monta vuotta annettavaa työelämässä. Nouseva elinikä asettaa paineita löytää ratkaisu tällekin asialle.

Ajatuksia?

Oletko esimerkiksi itse harkinnut alan vaihtoa kun omalla alalla ei tunnu töitä löytyvän tai et muusta syystä pysty/halua sitä enää tehdä?

📸 Julia Borodina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights